Share

General information

Information in local language
Praznik Sir in Vina

PRAZNIK SIRA IN VINA BOHINJ 2016

Dvorana Danica, Bohinjska Bistrica 17. september 2016, 12.00-19.00

Kravji bal se širi še na sobotni program s Praznikom sira in vina

V Bohinjski Bistrici, točneje v Dvorani Danica bo 17. septembra potekal že tretji  Praznik sira in vina, na katerem se bodo predstavili slovenski sirarji in vinarji. Ob degustacijah sira in vina, bodo na voljo tudi specialitete s sirom in mlečnimi izdelki, ki jih bodo pripravljali priznani bohinjski gostinci. Za najmlajše bomo imeli otroške delavnice, obiskala jih bo tudi Kravica Fejstka.

Bohinj je že dolga leta priznan po svojem siru in tudi tradicionalni prireditvi Kravji bal. Namen praznika sira je še povečati prepoznavnost Bohinja po svojih dobrotah. V lokalnih gostilnah ali visoko v planinah, sir bo vedno nosil dober glas daleč naokrog. V Bohinju želimo ponuditi obiskovalcem dvodnevni dogodek, ki je odlična priložnost za gurmanski vikend oddih.

Siri, jedi in vino bodo na voljo za degustacije, na prodaj pa bodo tudi izdelki iz redne prodaje sirarjev in vinarjev.  Gostinci bodo poskrbeli za specialitete, ki vsebujejo sir in ostale mlečne dobrote. Na prireditvi se bodo prodajali kupončki, ko bodo plačilno sredstvo za degustacijo in nakup sira in vina. Dogodek pričnemo z nastop Godbe Bohinj ob 12.00 ko se Praznik sira in vina prične, zaključimo pa ob 19.00 uri. Na prireditvi bomo prodajali karte za Kravji bal v preprodaji. Vabimo vas sirarji, vinarji in gostinci!         

Our greatest Fest - Kraji Bal is growing in to an weekend event. That’s why we are preparing Saturday’s Cheese and Wine fest, which will be held in Bohinjska Bistrica  We will have large numbers of winemakers and cellers that will offer wine tastings from all around Slovenia.  Along the wine tastings we will have a large selection of Cheesemakers, local dairy’s and some special guest stars – this year we will host Croatian cheesemakers from the island of Pag.

Our chefs will cook on five stands and most of the food will contain cheese or at least dairy products.

There will be some animation events for the children. Everebody will have chance to enjoy different performances - singers, accordion players, folkdancers. 

Cheese, wine, food and drinks will be available for tastings. Other articles from their offer will be available on stands for sale.